A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'янівська територіальна громада
НОВОУКРАЇНСЬКИЙ РАЙОН

ТРИХОГРАМА – ЕФЕКТИВНИЙ СПОСІБ ЗАХИСТУ РОСЛИН 

Дата: 02.08.2021 12:58
Кількість переглядів: 1453

ТРИХОГРАМА – ЕФЕКТИВНИЙ СПОСІБ ЗАХИСТУ РОСЛИН РЕКОМЕНДОВАНі збільшити розмір

З огляду на тісний зв’язок між здоров’ям рослин і охороною навколишнього природного середовища актуальним і перспективним стає використання екологічно безпечних методів боротьби з шкідниками та хворобами. Біологічний метод захисту рослин ґрунтується на використанні живих організмів проти шкідників, збудників хвороб і бур'янів.

Саме біологічний метод, зокрема застосування трихограми, відіграє важливу роль у боротьбі з лускокрилими шкідниками. Трихограма - дрібні комахи розміром 4-9 мм. Самки трихограми знаходять яйця господаря-шкідника, проколюють їх і відкладають туди свої яйця.

Потрібно зазначити, що трихограма знищує шкідників у недосяжних для хімічних засобів місцях. Пошкоджені яйця стають на другий день чорного кольору і їх можна легко відрізнити від непаразитованих. На третій день в паразитованих яйцях можна розгледіти личинку трихограми. Однак паразитичний спосіб життя ведуть тільки личинки трихограми, харчуючись вмістом яйця лускокрилих комах, дорослі ж особини трихограми в природі харчуються нектаром квітів і росою.

Незважаючи на малі розміри, трихограма – це ефективний, екологічно чистий, безпечний для людини та навколишнього середовища засіб захисту рослин від шкідників. Трихограма впливає на 80 видів шкідників із ефективністю знищення близько 70%.

Трихограму в Україні застосовують на овочевих, технічних, зернових, зернобобових культурах та плодових насадженнях проти комплексу совок, біланів, вогнівок, листовійок, мінуючих мух та інших шкідників.

Для отримання консультацій щодо використання трихограми звертайтесь до управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області за адресою: м. Кропивницький, вул. Тараса Карпи, 84, кабінети 303–304, тел.: (0522) 32 12 21.

Щодо придбання трихограми звертайтеся до Державної установи «Кіровоградська обласна фітосанітарна лабораторія» за адресою: м. Кропивницький, вул. Художника Ярошенка, 1; адреса виробництва: м. Кропивницький, вул. Курганна, 62; тел.:  (0522) 27 07 25, 066 73 48 682, 067 52 03 706.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано