A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'янівська територіальна громада
НОВОУКРАЇНСЬКИЙ РАЙОН

ПОРЯДОК ВКЛЮЧЕННЯ СУБ’ЄКТІВ НАСІННИЦТВА ТА РОЗСАДНИЦТВА ДО ДЕРЖАВНОГО РЕЄСТРУ

Дата: 25.04.2023 10:45
Кількість переглядів: 137

Мінагрополітики України розпочало прийом заяв для включення до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва на 2023 рік. 

Включення до Реєстру здійснюється відповідно до статті 12 Закону України «Про насіння і садивний матеріал» та «Порядку ведення Реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2016 № 882.

Для включення до Реєстру юридичної або фізичної особи-підприємця, який планує виробляти та реалізовувати насіння і садивний матеріал, необхідно подати до Мінагрополітики заяву.

Прийом заяв про включення юридичної або фізичної особи-підприємця до Реєстру здійснюється за адресою: 01001, Україна, м. Київ, вул. Хрещатик, 24, Міністерство аграрної політики та продовольства України. В електронній формі заява подається на адресу: t.shutenko@minagro.gov.ua. У разі виникнення питань, звертайтесь за телефоном (044) 363-08-45.

При відправці Заяви, для оперативного вирішення питань, обов’язково необхідно вказати своє прізвище, ім’я та по-батькові, зворотну адресу і контактний номер телефону.

Мінагрополітики безоплатно перевіряє правильність і достовірність поданих заявником відомостей протягом 10 календарних днів з дня надходження заяви та приймає рішення про включення або відмову у включенні заявника до Реєстру.

Звертаємо увагу, що заяву необхідно подати до початку проведення польового оцінювання посівів (насаджень), оскільки проведення польового оцінювання насінницьких посівів та насаджень з подальшою видачею сертифікатів, що дають право на реалізацію насіння, передбачено лише у суб’єктів, занесених до Реєстру.

Зазначимо, що відповідно до Закону України від 16.11.2022 № 2763-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення законодавства у сфері охорони прав на сорти рослин та насінництва і розсадництва у відповідність із положеннями законодавства Європейського Союзу» набрання чинності, якого відбудеться 10.06.2023, статтю 28 Закону України «Про насіння та садивний матеріал» доповнено частиною п’ятою такого змісту: «Умисне виробництво та/або заготівля, та/або пакування, та/або маркування, та/або затарювання, та/або пропонування до продажу, та/або зберігання фальсифікованого насіння та/або садивного матеріалу з метою продажу - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від однієї тисячі до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб - від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, з конфіскацією фальсифікованої продукції, обладнання для вироблення фальсифікованого насіння та/або садивного матеріалу».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано