Мар'янівська територіальна громада
НОВОУКРАЇНСЬКИЙ РАЙОН

«Автошколи для людей з інвалідністю»

Дата: 18.07.2023 09:13
Кількість переглядів: 56

Про надання інформаційної підтримки

В умовах триваючої війни очікується зростання кількості осіб з інвалідністю з-поміж захисників і захисниць, а також цивільного населення. Тому держава повинна забезпечити їм якісне надання послуг та соціальну адаптацію. У звязку з цим, Міністерство внутрішніх справ України реалізує флагманський проект «Автошколи для людей з інвалідністю».

У межах вказаного проекту МВС створено цілісну та якісну державну послугу з навчання керування транспоріним засобом осіб, які мають статус особи з інвалідністю, та отримання ними посвідчення водія.

Метою даного проекту є розширення можливостей територіальних сервісних центрів МВС та мережі автошкіл на базі закладів вищої освіти МВС із специфічними умовами навчання для осіб з інвалідністю з порушенням опорно- рухового апарату (інформація щодо проекту додається).

Так, у пяти закладах вищої освіти МВС із специфічними умовами навчання розпочато підготовку слухачів із числа осіб з інвалідністю, які прагнуть отримати посвідчення водія та керувати транспортним засобом з ручним керуванням (інформація щодо порядку отримання послуги доступна за посиланням https://driveability .mvs.gov.ua).

На сьогодні у МВС стартувала комунікаційна кампанія з реалізації зазначеного проекту.

Активно підтримуючи державну політику безбарєрності, усі органи виконавчої влади, що забезпечують надання соціальних послуг для населення, прагнуть ужити належних заходів, щоб особи з інвалідністю почувалися рівноправними, потрібними, інтегрованими в суспільне життя та знали, де їм отримати доступні та якісні послуги.

У звязку з наведеним просимо сприяння в реалізації комунікаційної кампанії проекту «Автошколи для осіб з інвалідністю», щоб якомога більше осіб з інвалідністю дізналися про надану можливість та скористалися послугою з навчання керуванню автомобілем.

Тому просимо розмістити інформацію щодо проекту на офіційних вебсайтах, офіційних сторінках у соціальних мережах, у місцях найчастішого перебування (відвідування) цільової аудиторії проекту (заклади охорони здоровя та реабілітації, органи соціального захисту населення, центри надання адміністративних послуг, місця надання державних сервісів ветеранам і членам їх сімей) та, за можливості, на інших інформаційних платформах. Інформаційні матеріали додаються.

З метою налагодження тісної співпраці щодо реалізації комунікаційної кампанії в межах вказаного проекту просимо визначити особу, відповідальну за розміщення інформаційних матеріалів МВС, та до 12 липня 2023 року повідомити МВС її контакти.

Про проведену роботу щодо розміщення інформаційних матеріалів про проект «Автошколи для осіб з інвалідністю» просимо повідомити МВС до 17 липня 2023 року.

Контактна особа від МВС - начальник відділу з питань безбарєрності та недискримінації Управління моніторингу дотримання прав людини Андрущенко Аліна, тел. 254 96 26, (066) 961 99 86.

Додаток: на 8 арк. в 1 прим.

Заступник Міністра Катерина ПАВЛІЧЕНКО

 

Інформаційна довідка про автошколи для осіб з інвалідністю

Якщо ви хочете отримати нові навички і брати від життя максимум - приходьте навчатися в Автошколи для осіб з інвалідністю. Тут потурбувались про доступність навчання для всіх.

В Автошколах для осіб з інвалідністю ви можете отримати послуги з вивчення теорії та здобути практичні навички водіння автомобіля; скласти теоретичний та практичний іспити - після чого отримати посвідчення водія. А за потреби, перенавчитися / отримати навички керування автомобілем з ручним керуванням.

Це унікальні школи, які реалізовані МВС України в рамках ініціативи Першої леді України Олени Зел енської «Без барєрів». Вони покликані створити рівні можливості для кожного, хто бажає навчитися керувати автомобілем - надаючи цілісну та якісну державну послугу.

Наші переваги: сертифіковані та спеціально розроблені навчальні програми, адаптовані до потреб осіб з інвалідністю; сертифіковані та сучасні учбові автомобілі з ручним керуванням; навчання і складання іспитів в інклюзивних приміщеннях; досвідчені викладачі, які зрозуміють та допоможуть; можливість індивідуального навчання за зручним графіком.

В Автошколах знайдуть підхід до кожного, щоб ви могли отримати якісні та доступні послуги. Якщо ви не можете приїжджати на очні заняття - є можливість вчитися онлайн. А на практичні заняття вам таки доведеться приїхати, але за вашим бажанням графік може бути гнучким.

Ми надаємо можливість навчатися як індивідуально, так і у складі змішаних інклюзивних груп, які обєднують як осіб з інвалідністю, так і без інвалідності. Усього на навчання майбутніх водіїв з інвалідністю виділяють 11 тижнів з яких 4 тижні йде теорія та 7 - практика. В одній групі буде не більше ніж ЗО осіб.

До речі, за вашим бажанням ви можете призупинити ваше навчання і продовжити його пізніше з того місця, де ви закінчили. Щоб стати слухачем Автошколи для осіб з інвалідністю - не потрібно нічого особливого. Як і в будь-яку автошколу ви просто подаєте заявку та медичні документи.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень