Мар'янівська територіальна громада
НОВОУКРАЇНСЬКИЙ РАЙОН

Про початок вакцинації диких м ’ясоїдних тварин проти сказу

Дата: 08.09.2023 10:41
Кількість переглядів: 333

Новоукраїнське районе управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області повідомляє, що відповідно до наказу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 29 серпня 2023 року № 634 «Про організацію заходів з проведення осінньої кампанії пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин у 2023 році», пункту 2 Протоколу № 2 від 20 липня 2023 року засідання місцевої державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кіровоградській обласній військовій адміністрації, з метою виконання плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин на 2023 рік. в другій половині вересня 2023 року планується проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу з урахуванням Закону України від 24.02.2022 № 2102-ІХ Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні».

Осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу буде проводитись наземним розподілом принад, які містять високоімунну, безпечну вакцину. Під обробку підлягає 1954 км2 території Кіровоградської області, на якій буде використано 48,850 тис. доз вакцини (на 1 км2 25 доз).

Приманка безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром З см на 5 см із запахом м'ясо-кісткового борошна. У середині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу. Для імунізації використовується вмеокоімупиа антирабічна вакцина. Дані заходи забезпечать створення стійкого імунітету у диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу та значно покращать епізоотичну ситуацію в регіоні.

Прохання до мешканців району з порозумінням відноситись до даного заходу та при виявленні приманок — не брати їх руками, не переносити та не руйнувати.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано