A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'янівська територіальна громада
НОВОУКРАЇНСЬКИЙ РАЙОН

Протягом якого часу у центрі зайнятості зберігається інформація про отримання безробітним допомоги?

Дата: 19.02.2024 14:13
Кількість переглядів: 13

Фото без опису

 

Під час реєстрації особи як безробітної інформація щодо неї вноситься до Єдиної інформаційно-аналітичної системи державної служби зайнятості та формується персональна картка у паперовому вигляді. У цій картці наявна інформація, зокрема, і про отримання особою допомоги по безробіттю. Така інформація може знадобитись, наприклад,  під час оформлення громадянином пенсії. Паперовий варіант картки зберігається в архіві центру зайнятості.

Строки збереження архівних документів регламентуються Переліком типових документів, що створюються під час діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування, інших установ, підприємств та організацій, із зазначенням строків зберігання документів (далі – Перелік). Перелік затверджено наказом Міністерства юстиції України від 12 квітня 2012 р. № 578/5, зареєстрованим у цьому ж Міністерстві 17 квітня 2012 р. за № 571/20884. Пунктом 379 Переліку передбачено збереження особових справ громадян, які шукають роботу, та безробітних. Строк збереження таких справ становив 75 років.

Наказом Міністерства юстиції України від 4 січня 2024 р. № 40/5, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 5 січня 2024 р. за № 35/41380, внесено зміни до Переліку. Зокрема, строки збереження вказаних особових справ зменшено з 75 до 50 років.

Примітки. При загальному віці виходу на пенсію у 60 років, 50-річного строку зберігання документів цілком достатньо для розв’язання питання оформлення пенсії (у разі необхідності).

Наказ № 40/5 набрав чинності 10 лютого 2024 р.

Ознайомитись з повним текстом наказу № 40/5 можна на правових вебсторінках http://surl.li/qjvpd 

Є питання, що стосуються сфери зайнятості? Контакти тут https://cutt.ly/oJ8G2q9

Крім того, ми є у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot

 

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано