Мар'янівська територіальна громада
НОВОУКРАЇНСЬКИЙ РАЙОН

Чи може шкільний вчитель російської мови здобути кваліфікацію «Вчитель української мови і літератури» з використанням ваучера?

Дата: 06.08.2024 11:40
Кількість переглядів: 33

Фото без опису

 

Так, може (за певних умов). 

Перелік професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер, затверджений наказом Міністерства економіки України від 11 квітня 2023 року2040, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 12 травня                  2023 року за № 793/39849, містить, серед іншого, спеціальність «Середня освіта (за предметними спеціальностями)». До цього є одне застереження – можна здобути тільки кваліфікації «Вчитель математики», «Вчитель фізики», «Вчитель хімії» та «Вчитель української мови і літератури».

Тож якщо шкільний вчитель (у тому числі той, який викладав російську мову і літературу) належить до категорії громадян, які мають право на отримання ваучера, він може здобути одну з чотирьох вказаних кваліфікацій. До них належить і кваліфікація «Вчитель української мови і літератури»

Все про ваучер можна дізнатися тут: http://surl.li/cdstft Поширені запитання щодо отримання ваучера та відповіді на них  тут: https://www.dcz.gov.ua/profnavch/voucher 

Є інші запитання? Звертайтеся до фахівців філій обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів. Контакти тут:  http://surl.li/emipw

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень