Мар'янівська територіальна громада
НОВОУКРАЇНСЬКИЙ РАЙОН

Випускник «Станції юних техніків» виборов грант, щоб продовжувати і розвивати сімейну справу

Дата: 13.08.2024 13:47
Кількість переглядів: 9

Фото без опису

Започаткування власної справи завжди має першоджерело – мрію, яка перетворилася на ціль. Історія дев'ятнадцятирічного грантера Богдана Вадимовича Лихошерстова – яскравий приклад успішного втілення своєї мрії в реальне життя і активного руху до її реалізації.

Ідея створення власного бізнесу у Богдана виникла вже давно. Хлопець захоплювався роботою по дереву, виготовляючи різні сувеніри та моделі з деревини та пластика. Більше того, виробництво меблів є сімейною справою його батьків, тому ще з дитинства цей напрям був йому добре відомий.

Богдан Вадимович є випускником позашкільного комунального закладу «Станція юних техніків» Кропивницької міської ради, у напрямку «Стендове моделювання», має нагороди за призові місця в конкурсах міського та Всеукраїнського значення. Навчаючись у Кропивницькому будівельному фаховому коледжі, свою майбутню спеціальність – «Архітектура та містобудування» грантер теж обрав не випадково. Все вело його до власного старту.

Бізнес-ідея полягала у започаткуванні виробництва невеликих предметів інтер'єру з дерева, фрезованих меблевих фасадів та сувенірної продукції з допомогою фрезерного верстата. Грантові кошти були тією ключовою складовою, яка допомогла придбати фрезерний верстат з числовим програмним керуванням для роботи з деревиною різних порід, супутніми та іншими матеріалами. На сьогодні це дає можливість переможцю втілити сучасні ідеї оздоблення інтер'єру, дозволяє уникнути монотонної ручної праці, збільшити кількість і якість продукції, що випускається. 

Паралельно з бажанням займатись своєю справою, Богдан хотів продовжувати сімейну. Батько – фопівець, який отримує чималі замовлення від ресторанів, кафе, домашніх кухонь, ідею сина цілком підтримав. 

Вирішивши продовжити сімейну традицію і спробувати свої можливості, озброєний мрією і впевненістю у власному успіху, Богдан Лихошерстов не гаяв часу: подав заявку та бізнес-план через єдиний портал державних послуг Дія та згодом презентував свою бізнес-ідею членам комісії Кіровоградського обласного центру зайнятості. Отримав схвальне рішення про надання гранту і процес пішов.

Наразі грантер розвиває свою справу спеціалізуючись на індивідуальних замовленнях. Він не тільки вдало веде підприємництво, але й небайдужий до наших героїв-захисників: дав колишньому учаснику бойових дій, інваліду ІІ групи, роботу. Підприємець працевлаштував його як майстра і свого помічника, заздалегідь продумавши облаштування робочого місцяпридбав ноутбук, стелажі, організував крісло для зручності. За це, відповідно, отримав компенсацію від держави. Таким чином, Богдан зробив свій невеличкий внесок у майбутню перемогу.

Важливого значення грантер надає оригінальності і широкому асортименту своєї продукції, можливості оздоблення за будь-якою стилістикою, доступній ціні та екологічності, чим приваблює свою ринкову нішу. «Мої клієнти це люди, які бажають індивідуальності та практичності в домашньому інтер'єрі, надаючи перевагу екологічним матеріалам, натуральним виробам з деревини. Також це інші ФОП, які виготовляють індивідуальні меблеві проєкти з використанням фрезованих та пофарбованих деталей. Це, наприклад, дитячі меблі з екологічних матеріалів, сувенірна продукція, предмети інтер'єру для кафе і ресторанів. Переконався на практиці, що фасади з фрезеруванням поєднують витонченість з вишуканим зовнішнім виглядом, зберігаючи при цьому елегантність»,  відзначає Богдан Вадимович.

Свої вироби підприємець пропонує без прив'язки до місця проживання, через соцмережі, напрацьовуючи обізнаних клієнтів з усієї України. Загалом вироби невеликі та легкі, тому їх можна відправити поштою. Швидке виконання, авторська ідея та робота до повного задоволення клієнта – ось ті «три кити», на яких тримається успішний проєкт та відбувається професійна реалізація особистості.

Ця історія свідчить про те, що втілити свою бізнес-ідею в життя можливо! Не знаєте з чого почати?

  • Все про грант читайте тут https://dcz.gov.ua/people/micro 

  • З питань отримання мікрогрантів звертайтесь за тел.: +38 (093) 478 70 81

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень