A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'янівська територіальна громада
НОВОУКРАЇНСЬКИЙ РАЙОН

Проєкт «Розбудова мирного, демократичного та ґендерно рівноправного суспільства в Україні» відкриває нові можливості для активізації громад

Дата: 15.12.2021 17:43
Кількість переглядів: 993

5 громад Кіровоградщини обрані для участі у проекті «Розбудова мирного, демократичного та ґендерно рівноправного суспільства в Україні»

 

Відкрито реєстрацію ініціативних груп та мобілізаторок для участі в проекті «Розбудова мирного, демократичного та ґендерно рівноправного суспільства в Україні»


 

У період з 30 листопада по 2 грудня у Кіровоградській області відбулася серія презентацій проєкту “Розбудова мирного, демократичного та ґендерно рівноправного суспільства в Україні – Фаза ІІ”. Проєкт презентували Тетяна Литвинова (Український Жіночий Фонд), Анастасія Калашник (ООН Жінки) та Ірина Ткаченко, регіональна координаторка проекту.

 

Під час презентацій Добровеличківська, Злинська, Мар’янівська, Пантаївська та Суботцівська громади дізналися про методологію мобілізації громад Десяти кроків і вже розпочали створювати перші ініціативні групи самодопомоги. 

 

10 кроків – це поетапна інструкція, яка дозволяє мобілізувати всіх жителів громади – жінок і чоловіків – дати їм можливість висловити свою думку і сприяє тому, щоб місцеві органи влади приймали рішення з урахуванням принципів дотримання прав людини і ґендерної рівності.Готовність до співпраці в межах проєкту висловили представники/ці органів місцевого самоврядування. 

 

Групи самодопомоги з’ясують, наскільки доступні послуги різним вразливим групам і запланують діяльність, яка підвищить якість послуг у різних населених пунктах. З часом складуть ґендерні профілі громад, згуртують односельців навколо вирішення цих завдань, навчаться налагоджувати співпрацю з місцевою владою, об’єднаються для втілення ініціатив. У межах проєкту передбачена грантова підтримки проєктів груп самодопомоги.

 

«Усі громади в Україні живуть приблизно в однакових умовах. Але зміни залежать від людей, які уповноважують себе на конструктивні дії. Для нас дуже важливо підсилювати жінок у розвитку, щоб вони розкривали свій лідерський потенціал на користь громад», - Tetiana Lytvynova, Український Жіночий Фонд. 

 

«Співвідповідальність громадян і влади у прийнятті рішень – запорука сталого розвитку громади. Паралельно з підтримкою груп самодопомоги, громади отримують допомогу у формуванні регіональної та місцевої політики та бюджету, що враховує різні потреби жінок та чоловіків», – Анастасія Калашник, ООН Жінки. 

 

У проекті працює метод мобілізація громад задля розширення прав та можливостей, що вже має ефективність використання у більше 40 громад України, зокрема на Сході. Мобілізація громад – це процес об’єднання членів громади, які разом визначають критично важливі питання й проблеми, що стоять перед громадою, та працюють над їх вирішенням. Цей підхід допомагає мобілізувати членів та членкинь будь-якої громади та активно залучати їх до процесів прийняття рішень на місцевому рівні. 

Відео про методологію: https://youtu.be/19Be7jr9eA0

 

Запрошуємо до співпраці мобілізаторок/-ів у громадах-учасницях проєкту “Розбудова мирного, демократичного та ґендерно рівноправного суспільства в Україні – Фаза ІІ”.

Дедлайн подання резюме із супровідним листом - 12:00 29 грудня 2021 року.

Подробиці вакансії https://uwf.org.ua/mobilizator-ky-u-shesty-oblastyah/

 

  • Мобілізаторки – неформальні лідерки, завдання яких – об’єднувати та спонукати мешканок і мешканців громади до громадської активності, сприяти укріпленню довіри, співробітництва, підвищенню поваги та толерантності в громаді.

 

Запрошуємо активних дівчат та жінок Добровеличківської, Злинської, Мар’янівської, Пантаївської та Суботцівської громад об’єднуватися в ініціативні групи самодопомоги та зареєструватися для участі у проєкті за посиланням: https://forms.gle/9R5gngqLVkYaHVQFA

 

  • Групи самодопомоги – це, як правило, незареєстровані, неформальні об’єднання людей - дівчат, жінок, чоловіків населених пунктів громади. Кількість учасників та учасниць – від 5 до 15. В одному населеному пункті може бути створено 1 і більше груп самодопомоги. Переваги груп самодопомоги полягають у тому, що у такий спосіб жінки та чоловіки з уразливих категорій отримують можливість поєднати свої зусилля, навички, знання та досвід для визначення ключових питань і проблем, з якими вони стикаються у своїй громаді, а у подальшому – і визначення можливих шляхів їх вирішення. Групи самодопомоги також є набагато потужнішим засобом адвокації, аніж просто окремий громадянин. 

 

З організаційних питань звертайтеся до Регіональної координаторки проєкту “Розбудова мирного, демократичного та ґендерно рівноправного суспільства в Україні – Фаза ІІ” в Кіровоградській області Ірини Ткаченко:

iratkachenko7@gmail.com 

(097) 693 11 63 (Viber, Telegram)

(095) 382 34 83

https://www.facebook.com/ireny.tkachenko

 

Проєкт “Розбудова мирного, демократичного та ґендерно рівноправного суспільства в Україні – Фаза ІІ” реалізується структурою UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні у партнерстві з Українським Жіночим Фондом у Сумській, Чернігівській, Кіровоградській, Запорізькій, Луганській та Донецькій областях за фінансової підтримки Уряду Норвегії.

#UNRPP, #МобілізаціяГромад, #CME


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано