A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'янівська територіальна громада
НОВОУКРАЇНСЬКИЙ РАЙОН

Рекомендації для роботодавців щодо безпеки та здоров’я на роботі працівників під час експлуатації вантажопідіймального устатковання в умовах воєнних (бойових) дій

Дата: 30.03.2022 14:39
Кількість переглядів: 251

                                                                     Фото без опису

 

 

1. Заборонити експлуатацію та виконання робіт підвищеної небезпеки у регіонах, що розташовані безпосередньо у зонах ведення воєнних (бойових) дій та на незначній відстані від них.

2. Перед проведенням робіт підвищеної небезпеки роботодавцям, спільно з представниками відповідних структурних підрозділів МВС, ДСНС, територіальної оборони організувати перевірку території підприємства та прилеглих ділянок на предмет наявності снарядів, вибухових пристроїв та інших підозрілих предметів і матеріалів, що створюють або можуть створити загрозу працівникам підприємства (особливо у зонах прилеглих до ведення воєнних (бойових) дій).

3. Перед проведенням робіт організувати позапланові інструктажі з питань охорони праці працівників щодо дій посадових осіб та виробничого персоналу суб’єктів господарювання у разі початку воєнних (бойових) дій (артилерійські обстріли, бомбардування тощо).

4. Розробити плани евакуації персоналу перед початком та під час воєнних (бойових) дій та плани ліквідації аварійних ситуацій з мінімальним рівнем загрози життю та здоров’ю працюючих.

5. Забезпечити належний моніторинг за технічним станом обладнання, яке планується використовувати під час експлуатації:

5.1. Заборонити використання несправного обладнання;

5.2. Забезпечити ефективну роботу технічних служб, обслуговування та ремонт вантажопідіймального устатковання та попередження випадків виробничого травматизму.

6. Організувати проведення робіт підвищеної небезпеки виключно у денний час, а у разі виконання робіт з штучним освітленням – із забезпеченням світломаскування.

7. Доставку, транспортування та ручне перенесення обладнання, устатковання та інших матеріалів до місця безпосереднього виконання робіт, потрібно здійснювати відповідно до розроблених безпечних маршрутів, з якими ознайомлені усі працівники, які будуть виконувати зазначені роботи.

8. Вжити заходів щодо створення належних і безпечних умов праці, особливо в місцях концентрації працівників і устатковання, розташованих на значній відстані від населених пунктів, шляхом забезпечення у разі потреби надання працівникам невідкладної медичної допомоги та створення пунктів обігріву (за необхідності).

9. Для організації оперативної комунікації між працівниками, негайного інформування їх у разі створення небезпечної для їх життя та здоров’я ситуації, забезпечити їх засобами зв’язку.

 

 

 

УВАГА!!! Управління Держпраці у Кіровоградській області продовжує роботу по наступним напрямкам діяльності:

  • надання адміністративних послуг, згідно з вимогами постанови КМУ від 26.10.2011 №1107 "Про затвердження Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки", зокрема: видачі  та продовження строку дії дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки; реєстрація декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці;
  • розгляд повідомлень про ідентифікацію об'єктів підвищеної небезпеки суб'єктів господарювання, згідно з вимогами Порядку ідентифікації та обліку об'єктів підвищеної небезпеки, затвердженого постановою КМУ від 11.07.2002 №956 "Про ідентифікацію та декларування безпеки об'єктів підвищеної небезпеки";
  • розгляд та погодження документів, що стосуються проходження працівниками медичних оглядів,  згідно з  Порядком проведення медичних оглядів працівників певних категорій, затвердженого наказом МОЗ від 21.05.2007 246;
  • проведення розслідувань нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві згідно з постановою КМУ від 17.04.2019 №337"Про затвердження Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві" 

 

ДОВІДКОВО:

актуальну інформацію щодо трудових відносин, організації безпечних та здорових умов праці в умовах воєнних (бойових) дій можна отримати:

  • на сайті Держпраці  - https://dsp.gov.ua/  ;
  • на сайті Управління Держпраці у Кіровоградській області - https://kr.dsp.gov.ua/ ;
  • Телеграм-каналі Управління Держпраці у Кіровоградській області - https://t.me/dergpraci_kr ;
  • на сторінці Фейсбук Управління Держпраці у Кіровоградській області - https://www.facebook.com/profile.php?id=100068895262951   
  • Також, детальні роз’яснення можна отримати, скориставшись сервісом Держпраці «інтерактивний інспектор» за посиланнями:

https://dsp.gov.ua/main-news/servis-interaktyvnyi-inspektor-prodovzhuierobotu/;

https://kr.dsp.gov.ua/index.php/6250-in21-03-22


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано